Ιστορία


Η πλούσια ιστορία της Zimbal Minkery Inc ξεκίνησε το 1954 με τη δημιουργία μιας φάρμας στην πόλη Sheboygan από τον Robert H. Zimbal. Έναν χρόνο αργότερα, ο πατέρας του Robert, ο Roland, άφησε την εταιρική του σχέση με τη Sauk Trail Mink Ranch για να συμμετέχει στη Zimbal Minkery. Ο Roland έφερε μαζί του το μερίδιο του από βιζόν, το οποίο λειτούργησε ως θεμέλιο για τη Zimbal Minkery ώστε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βιζόν της Βόρειας Αμερικής και ένας από τους διασημότερους παραγωγούς στον κόσμο.

Η Zimbal Minkery παρουσίασε σταθερή ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των επόμενων είκοσι ετών και το 1979 ίδρυσε τη δεύτερη φάρμα έξω από την πόλη Oostburg του Γουισκόνσιν με τη βοήθεια των γιών του Robert, τον Bob, τον Richard και τον Tom, οι οποίοι απορροφήθηκαν από την οικογενειακή επιχείρηση.    Το 1985, ο γαμπρός του Robert, ο Mike Jacobchick μπήκε στην επιχείρηση.

Το 2000, ο γιός του Bob, ο Jim, και ο γιος του Richard, ο Rick, ξεκίνησαν μια τρίτη, ξεχωριστή φάρμα.   Το 2005, η Zimbal Minkery αγόρασε μια εγκατάσταση 22.400 τετραγωνικών ποδιών (περίπου 2081 τ.μ.) και την μετέτρεψαν σε μια εγκατάσταση διαλογής. Το επόμενο έτος πρωτοπόρησαν με τη δημιουργία μιας τελευταίας τεχνολογίας εγκατάστασης σίτισης 21.000 τετραγωνικών ποδιών (περίπου 1951 τ.μ.), με την παραγωγή να ξεκινά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2007.

Η Zimbal Minkery εμπορεύεται τα βιζόν τους μέσω της NAFA, της μεγαλύτερης εταιρείας δημοπρασίας γουνών στη Βόρεια Αμερική. Κατά τη διάρκεια των ετών, έχει κερδίζει δεκάδες βραβεία για την ποιότητα της γούνας που παράγει. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η Zimbal Minkery έχει λάβει την πλειοψηφία των βραβείων σε διαγωνισμούς δερμάτων στη Διεθνή Έκθεση Βιζόν.

Η Zimbal Minkery είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής βιζόν στη Βόρεια Αμερική, αλλά δεν είναι το μέγεθός της που την κάνει να ξεχωρίζει: είναι η ποιότητα των δερμάτων που την έκανε διάσημη στους γουνοποιούς και στους σχεδιαστές μόδας ανά τον κόσμο. Στόχος της οικογένειας Zimbal ήταν η παραγωγή της καλύτερης ποιότητας βιζόν, χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία ώστε να επιβεβαιώνεται η καλύτερη πιθανή φροντίδα των ζώων.

βίντεο: Zimbal Mink